Today.ua

Ілону Маску дозволили випробування з чіпування людей: яких недуг позбавить чіп у мозку

Компанія Neuralink, що належить Ілону Маску, отримала дозвіл на проведення клінічних випробувань із чіпування людей. Завдяки чіпу, вживленому у мозок, люди зможуть не тільки підвищити ККД своєї інтелектуальної діяльності, а й приборкати багато важких недуг.

Про отримання дозволу на клінічні випробування компанія Neuralink повідомила у своєму Tvitter.

Neuralink отримала дозвіл на випробування мозкових чіпів від Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA).

Перш ніж випробування дозволили, Neuralink у минулому році отримала відмову на проведення клінічних випробувань із людьми. Тоді FDA вказало компанії на кілька проблем, пов'язаних із безпекою чіпування.

Зокрема, йшлося про використання літієвої батареї, яка може бути небезпечною, можливості міграції дротів імплантату в мозку, а також вилучення чіпа з мозку, що могло призвести до пошкодження мозкової тканини.

І ось нарешті FDA дала добро.

"Схвалення FDA є важливим першим кроком, який дозволить нашій технології допомогти багатьом людям", - зазначили у повідомленні компанії.

Що дасть імплантація чіпа у мозок людини

Чіп, вживлений у мозок, дасть можливість людині взаємодіяти з інтернетом без будь-яких девайсів. Він зможе безпосередньо зв'язуватися із всесвітньою мережею, переглядати веб-сторінки, володіти телепатією.

Крім того, Ілон Маск каже, що завдяки вживленню імплантатів у мозок, людство зможе впоратися з низкою серйозних захворювань. Аутизм, шизофренія, депресія, ожиріння – всі ці захворювання будуть подолані. Чіп, вживлений у мозок, допоможе людям відновлюватися після тяжких травм, повертати управління тілом, а також повертати втрачені зір і слух.

Якщо хоча би половину цих задумів вдасться втілити, це вже буде грандіозним проривом в медицині. Якщо тестування пройде успішно, то сам Ілон Маск планує стати одним із перших людей, яким буде вживлено чіп у мозок.

Компанія також зазначила в повідомленні, що поки не набирає учасників випробувань і більш детальну інформацію про все надасть найближчими днями.

Нагадаємо, навесні цього року Ілон Маск поступився першим місцем у списку Forbes найбагатших людей світу французькому мільярдеру Бернару Арно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ