Today.ua

Хрумка італійська брускета з овочами та сиром: готується і з'їдається блискавично

Брускета вважається італійською стравою. Втім, хоч раз у житті скуштував цей хрумкий і смачний бутерброд, той неодмінно відчує себе трішки італійцем. Таку брускету можна з'їсти і на сніданок, і як ланч, і як перекус між обідом та вечерею. Отже, хрумка брускета з овочами і сиром, з якої ви почнете свій ранок, зробить ваш день. Солодкі томати, що дозрівали під сонцем півдня, перенесуть вас із похмурої осені у лагідне літепло морського узбережжя.

Рецептом такої брускети поділилась із виданням fakty жителька Кривого Рогу Елла Іванова.

Брускета, як справжня італійська страва, є в меню кожного італійського ресторану на території Україні. Є безліч варіацій цього бутерброду, і в кожного шеф-кухаря – своя улюблена. У себе вдома на кухні можна також увімкнули фантазію і зробити те, що найбільше буде до смаку саме вам. Але слід пам'ятати, що в основі брускети лежить трохи підсмажена (до хрумкоту) скибочка хліба. А вже те, що на ній – це, так би мовити, варіації на тему.

Отже, щоби приготувати брускету за рецептом Елли Іванової, слід мати під рукою такі інгредієнти:

Якщо до цього вітамінного набору ще додати моцарелу або інший м'який сир (можна навіть плавлений сирок), то вийде повністю завершений рецепт. Втім можна й лише з овочами.

Рецепт приготування

Хліб трохи підсмажуємо на звичайній сухій сковорідці або на сковорідці для грилю. Коли він трохи підрум'яниться і стане хрустим, знімаємо його зі сковорідки на тарілку, щоб вистигав.

Тим часом дрібно нарізаємо цибулину, кришимо зелень і нарізаємо скибочками або кубиками томати черрі. Якщо є сир, то нарізаємо також кубиками сир.

Затим усе нарізане перемішуємо із сіллю, перцем та гірчицею в зернах. Довго тримати таку суміш не варто, бо вона пустить сік і почне втрачати товарний вигляд.

Заздалегідь почищеним зубчиком часника натираємо  підсмажений хліб і капаємо на нього пару крапель олії (бажано оливкової). Далі викладаємо на хліб заготовлену овочеву суміш. Трішки приплескуємо овочевий шар , щоб він краще тримався на скибочці хліба.  І все – брускета готова.

Заварюйте чай та мерщій будіть своїх домашніх дегустаторів. Але радимо відразу приготувати не по одній брускеті, а принаймні по кілька штук. Адже така смакота швидко змітається зі столу.

Нагадаємо, можна також приготувати смачні деруни по-італійськи, які містять у собі секретний інгредієнт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ