В Україні подешевшали гриби, зокрема, печериці. Лише за останній тиждень в середньому цінник на печериці знизився з 85 грн/кг до 65 грн/кг. Попит на продукт впав, тому продавці опустили ціни.
Оптовики продають печериці в середньому по 50-60 грн/кг. Лише на Одещині за кілограм печериць потрібно віддати не менше 80 грн. У супермаркетах гриби коштують по 90-95 грн за кг.
У Львівській області шампіньони з господарств продають по 50-60 грн/кг. Ціна білого шампіньйона на оптовому ринку складає 58-65 грн/кг.
У Київській області ціна білого шампіньйона з господарства – 50-65 грн/кг. Ціна білого шампіньйона на оптовому ринку – 65 грн/кг. Ціна білого шампіньйона для мереж супермаркетів – 72-75 грн/кг.
Як відомо, Яблунівський виробничий комплекс з вирощування печериць, що знаходиться на Київщині, вирішив не зупиняти виробництво під час війни. До початку війни потужність підприємства складала 120 тонн печериць на місяць. З початку війни було вирощено 60 тонн грибів, які йдуть в тому числі на приготування їжі нашим військовим та бійцям тероборони.
Нагадаємо, минулого тижня ціни на молоду капусту в Україні перевищили 60 грн/кг.