Today.ua

Facebook запустить власну цифрову валюту Diem

Facebook перейменував анонсовану криптовалюту під назвою Libra в Diem, і оголосив про її тестовий запуск до кінця 2021 року. Цей процес відкладали багато років, але зараз топ-менеджери соцмережі вже на фінішній прямій.

Планується, що нова цифрова валюта Diem (з латині "день") буде прив'язана до американського долара. Поки що чутки про випуск Facebook своєї валюти піддаються жорсткій критиці і влади, і громадян у всьому світі. Мабуть, викликає занепокоєння, що така гігантська монополія, як Facebook, зможе конкурувати зі світовими валютами. А цей факт не можна виключати, дивлячись на те, що діється з біткоїном.

У Facebook приблизно 2,8 млрд активних користувачів, тоді як населення всієї планети становить 7,98 млрд. Diem є окремою організацією, що базується в Швейцарії, і співпрацює з розробниками з Facebook.

Спочатку планується запустити тестовий режим з однією монетою, яка прив'язана до американського долара. Обсяг транзакцій буде невеликим і орієнтованим на індивідуальних споживачів. Після запуску валюти планується, що користувачі Facebook матимуть можливість купувати товари і послуги. З'являться і інші функції, але про них розробники поки не згадують.

Раніше повідомлялося, що розробники Facebook приступили до фази тестування сервісу питань і відповідей Hotline. Завдяки новому майданчику, користувачі соцмережі отримають можливість вести прямі ефіри і спілкуватися з аудиторією в текстовому або аудіоформаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ