Today.ua

Евакуаційні поїзди Укрзалізниці буде супроводжувати воєнізована охорона

Кабмін дозволив Укрзалізниці застосовувати воєнізовану охорону в евакуаційних поїздах, які везуть людей зі сходу на захід України.

Відповідна урядова постанова №241 з'явилась 10 березня.

"На період воєнного стану…  воєнізований склад відомчої охорони може залучатися до виконання загальнодержавних, воєнних і спеціальних заходів, супроводження та охорони рухомого складу, охорони об’єктів інфраструктури, що здійснюються з метою протидії воєнним загрозам, а також для надання допомоги у захисті населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій із застосуванням військової зброї відповідно до законодавства", - йдеться у постанові Кабміну.

Отже, тепер Укрзалізниця отримає зброю та боєприпаси до неї. Це воєнне майно закріплюється за компанією, але не на вічне володіння. Зброю дадуть Укрзалізниці лише в тимчасове користування, доки в Україні діятиме воєнний стан.

Після того скасування воєнного стану люди зі зброєю не будуть супроводжувати пасажирські потяги. А наразі вони не завадять задля забезпечення нормального пересування евакуйованих людей та запобігання можливим диверсіям.

Нагадаємо, всі евакуаційні поїзди, що прямують зі сходу на захід України, Укрзалізниця зробила безкоштовними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ