Today.ua

Експерти розповіли, чому разом із електроенергією пропадає мобільний інтернет

Під час планових відключень електроенергії багато хто зіткнувся з проблемою відключення мобільного інтернету. Українські оператори пояснили, чому так відбувається.

На випадок планових відключень світла базові станції мають резервні джерела живлення. Після припинення централізованого електропостачання акумулятори включаються автоматично.

Від батарей станція в середньому може опрацювати 4-6 годин. У мирний час цього періоду вистачало, щоб відновити електропостачання. У середньому електроенергія при віялових відключеннях відсутня чотири години. Таким чином, жодних проблем з інтернетом не повинно виникати. Однак, якщо відключення триваліші, то й інтернет зникає.

Через одночасне відключення десятків тисяч роутерів і великого навантаження на мобільний інтернет мережі мобільних операторів стикаються з лавиноподібним зростанням навантаження. Через це швидкість передачі різко знижується.

Якщо протягом дня електрика вимикається кілька разів, акумуляторні батареї базових станцій просто не встигають зарядитися. В результаті вони починають відключатися від мережі.

Експерти стверджують, що резервними джерелами харчування часто обладнані лише опорні станції. Через це після відключення електроенергії пропускну здатність мережі може знижуватися на 80%.

Раніше стало відомо, який месенджер найменше розряджає батарею на смартфоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ