Today.ua

Економія електроенергії: лайфхаки з приготування їжі в духовці, мультиварці та мікрохвильовій печі

Українців закликають обмежувати споживання електрики в пікові години вранці та ввечері (з 7:00 до 09:00 та з 17:00 до 22:00). У ці періоди дня потрібно включати якнайменше електроприладів, особливо тих, які споживають багато електроенергії. Йдеться про кухонну техніку в тому числі. Як приготувати їжу, при цьому не використавши багато електрики, розповіли експерти.

Біолог та адвокат здоров'я Дарина Озерна радить одразу планувати готувати кілька страв одночасно, адже це економніше, ніж готувати окремо кілька страв протягом дня.

Якщо ви влітку заморозили овочі, саме час почати їх використовувати. Будь-які заготівлі та консервація скоротять час приготування страв на плиті та в духовці.

Замочуйте боби та крупи, тоді на їх готування піде менше часу. Залишки продуктів не викидайте, використовуйте їх з розумом.

Мікрохвильові печі витрачають багато енергії, але тільки коли працюють довго. Для розігріву їжі можете спокійно використовувати мікрохвильову піч, але краще не готувати в ній складні страви.

Найбільш економною на кухні вважається індукційна плита. Також заощадити кіловати можна, готуючи страви у мультиварці. Та й часу на приготування піде менше, ніж на плиті.

Якщо ви готуєте на газовій плиті, ставте посуд так, щоб полум'я було чітко по центру і повністю закривалося поверхнею посуду. Таким чином, каструля або сковорода буде повністю прогріватися і тепло не виходитиме.

Якщо у вас немає плити, купіть туристичний пальник. У ньому можна безпечно закип'ятити воду і приготувати щось мінімальне.

Раніше повідомлялося, як зменшити споживання морозилкою електроенергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ