Today.ua

Допомога українським біженцям в Ірландії: як отримати від 5000 до 10 000 грн на дитину

Українські біженці в Ірландії можуть отримати допомогу, щоб зібрати дитину до школи. Гроші мають виплачуватися автоматично, проте можна й самому подати заявку, щоб вчасно отримати виплати до початку нового навчального року.

За інформацією уряду, одноразову допомогу Back to School Clothing and Footwear Allowance можуть отримати українці, які вже отримують від держави соціальну допомогу, а також ті, хто бере участь у затвердженій урядом програмі підтримки працевлаштування, освіти чи навчання. Також у батьків має бути оформлена відповідна надбавка на дитину (IQC).

Кінцевий термін реєстрації по цій програмі – 30 вересня 2022 року.

Українці можуть отримувати в Ірландії соціальну допомогу після оформлення PPSN — унікального ідентифікаційного номера. Якщо допомога на дитину не приходить автоматично, тоді потрібно заповнити заявку на сайті. При собі потрібно мати Public Services Card та MyGovID.

Сума допомоги в Ірландії залежить від віку дитини:

На дітей до 4 років можна отримувати по 140 євро (5210 грн) щомісячно. Крім того, дорослий отримує надбавку за опіку над дитиною. Допомога на дітей виплачується у поштовому відділенні кожного першого вівторка місяця.

Раніше повідомлялося, скільки заробляють українські біженці в Ірландії без знання мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ