Today.ua

Допомога переселенцям: Кабмін розширив перелік отримувачів 2200 грн

В Україні продовжують виплачувати переселенцям по 2200 грн за березень та квітень. Крім того, Кабмін розширив список громадян, які можуть претендувати на щомісячну матеріальну допомогу від міжнародних гуманітарних організацій.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, на виплати 2200 та 2500 грн тепер можуть розраховувати не лише соціально вразливі групи громадян, житло яких постраждало внаслідок війни, а й українці з деокупованих територій та з населених пунктів, які перебувають у зоні активних бойових дій, а також громадяни на тимчасово окупованій території.

Заявку на отримання допомоги можна подати на сайті "єДопомога", а незабаром така можливість з'явиться й у додатку "Дія".

Як відомо, отримати допомогу у розмірі 2200-2500 грн можна лише від однієї з організацій, що допомагає українцям.

Так, грошові виплати переселенці в Україні можуть отримати від:

Також у червні майже мільйон українців отримають одноразову грошову допомогу. Йдеться про традиційні щорічні виплати ветеранам Другої світової війни, які зазвичай нараховуються до 9 травня, але цього року терміни змістилися. Громадяни, які мають статус ветеранів війни, ув'язнених концтаборів та гетто, отримають по 612 грн, а інваліди війни І групи, які мають заслуги перед Україною, по 4421 грн.

Раніше повідомлялося, скільки щомісяця платять українським біженцям в Ірландії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ