Today.ua

Допомога 7500 гривень: як українцям отримати виплати від Червоного Хреста

Деякі українці, що постраждали від війни, можуть отримати виплати від Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ). Допомога 7500 гривень може бути доступною для малозабезпечених сімей, які проживають в окремих регіонах України.

Про те, хто може розраховувати на таку допомогу, і що треба робити, аби її отримати, розповіло видання nv.ua.

Отже, які сім'ї  можуть розраховувати на таку допомогу:

Громади, що постраждали від війни, входять до таких областей:

Які виплати передбачені цією програмою від Червоного Хреста?

Розмір допомоги становить 2500 гривень на  одного члена сім'ї на місяць. Програма розрахована на 3 місяці. Тобто, кожен член такої сім'ї отримає за цей період допомогу 7500 гривень.

Реєструватись для участі в цій програмі не потрібно. МКЧХ отримає всю інформацію про тих, кому належать такі виплати, від українського Мінсоцполітики. Там будуть усі необхідні дані, у тому числі й контактний номер телефону, а також номер банківського рахунку, на який слід переказати кошти.

"Ані Мінсоцполітики, ані Червоний Хрест не будуть реєструвати отримувачів онлайн чи будь-яким іншим способом у рамках цієї програми. Остерігайтеся шахраїв і будьте обережні зі своїми особистими даними", - попередили українців у МКЧХ.

Як можна буде отримати гроші?

Спочатку отримувачам допомоги має прийти SMS-повідомлення про те, що їх включено до цієї програми, від МКЧХ. Після цього буде повідомлення щодо переказу коштів. Його надішле ПриватБанк.

Кошти для всієї сім'ї будуть перераховані голові домогосподарства. Їх можуть переказати на ПриватБанк, і тоді їх можна буде забрати в будь-якому відділенні цього банку. Або вони надійдуть безпосередньо на ваш банківський рахунок, який є в реєстрі Мінсоцполітики.

Нагадаємо, стало відомо, чому багатьом українцям не надходить допомога від міжнародних організацій та як її отримати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ