Today.ua

Долар продовжить зростати: банкір розповів, коли валюта перетне позначку 40 гривень

Гривня у лютому трохи зміцнилася, і ця тенденція може продовжитися й у березні. Однак не всі банкіри з цим погоджуються. На думку дилера департаменту глобальних ринків OTP Bank Антона Курінного, курс долара може змінитися вже у березні.

За словами експерта, дефіцит гривні у населення не дає курсу почати зростати. Однак якщо курс опуститься ще на 10 -20 копійок, що відбувається зараз з кожним днем, то цілком імовірно, що згодом він може піти вгору.

Курс сягнув вже рівня 39,60 – 39,70 гривень за долар і поки що не відбився у бік 40 гривень за долар, але це може статися після досягнення рівня 39,50 гривень за долар, зазначає Курінний. Водночас експерт фіксує, що наразі попит на валюту слабкий.

Можливостей для повернення до плаваючого курсу, доки НБУ систематично підтримує гривню та змушений продавати валюту, експерт не бачить.

Тиждень тому банкіри прогнозували, що з 20 по 26 лютого курс долара щодо гривні коливатиметься на рівні 39,50 – 41 грн/долар. У вівторок, 21 лютого, продати готівковий долар сьогодні можна в середньому за 39,50 грн/долар, а курс купівлі в середньому становить 39,96 грн/долар.

Раніше банкіри зробили прогноз щодо курсу долара в Україні на кінець лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ