Today.ua

До Великодня ще майже місяць, а в Україні вже стрімко ростуть ціни на борошно

В Україні, з наближенням Великодня, очікують зростання цін на продукти, які становлять основу великоднього кошика. Зокрема, зростуть ціни на борошно та яйця, адже ці продукти застосовують при випічці пасок. Однак вартість борошна різко пішла вгору вже тепер, коли до великодніх свят залишається ще майже місяць.

Як змінилися ціни на борошно та яйця, повідомляє agronews, посилаючись на інформацію з порталу minfin.

Ціни на борошно

За місяць (порівняно з лютим) ціни на борошно зросли по-різному залежно від фасування цього продукту. Так, кілограм пшеничного борошна марки Хуторок подорожчав у середньому на 34 копійки: з 22,46 грн в лютому до 22,80 грн у березні. Зараз цей продукт найдешевше коштує в Auchan (по 20,90 грн), а найдорожче у Megamarket (по 24,90 грн).

А от у двокілограмовій розфасовці вартість борошна зросла відчутніше: з 41,30 грн у лютому до 44,55 грн у березні. Найдешевшу двокілограмову упаковку можна знайти в Metro (за 39,90 грн), а найдорожче вона коштує в Megamarket (по 49,20 грн).

Ціни на яйця

Водночас, ціни на яйця поки що демонструють різні тенденції. Так, десяток яєць торгової марки Ясенсвіт подорожчав у березні на 17 копійок. Зараз він у середньому коштує 74,17 грн.  Водночас, упаковка на 30 яєць цієї ж марки коштує стільки ж, як і в лютому - 218,55 грн.

А от яйця торгової марки Квочка у березні навіть на 2 гривні подешевшали: із 73,60 до 71,60 грн.

Нагадаємо, експерти одностайні в думці, що перед Великоднем ціни на продукти різко зростуть. Дехто каже, що вони можуть стрибнути вгору до 20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ