Today.ua

Деякі українці отримають надбавки до пенсії в серпні: на які суми можна розраховувати

У липні підвищені пенсії отримають держслужбовці, чиновники, вчені та ще деякі категорії осіб. А вже в серпні ветерани війни та жертви нацистських переслідувань отримають надбавки до Дня Незалежності. Кому та які виплати належать за законом, нагадали у ПФУ.

Хто отримає доплату до пенсії у серпні

До Дня Незалежності України для певних категорій пенсіонерів передбачено доплати. Точна сума надбавок поки невідома, але ймовірно, що вона не буде нижчою, ніж у 2021 році.

Ветерани війни та жертви нацистських переслідувань до 2023 року щороку отримували "подарунок" до 9 травня. У зв'язку з війною надбавки тепер будуть присвячені Дню Незалежності. Їхні отримувачі залишаться незмінними.

Розмір надбавок повинен становити:

Як відомо, у квітні перерахували виплати особам, які досі працюють, мають не менше 35 років стажу та чиї зарплати не менше 7 000 гривень. Підвищені виплати такі громадяни почали отримувати вже з 1 червня з урахуванням надбавок за квітень-червень.

Таким чином, вже близько 600 тисяч українських пенсіонерів отримали збільшення до пенсії. Розмір надбавки до пенсії для кожного працюючого пенсіонера розраховується індивідуально та залежить від зарплати та робочого стажу.

Раніше повідомлялося, які надбавки до пенсій отримають пенсіонери у липні 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ