Today.ua

Київстар може піти з обласного центру: абоненти залишаться без зв'язку

Компанія Київстар може покинути одне з великих українських міст. Мобільного оператора буквально витісняють звідти комунальні чиновники. Десятки тисяч людей залишаться без свого мобільного оператора. Та схоже, це нікого не обходить, крім нього самого та його абонентів.

Йдеться про Полтаву та її околиці. Схоже на те, що Київстар вирішили витіснити звідти, піднявши йому орендну плату за використання об'єктів інфраструктури.

Справа в тому, що Київстар використовує  в Полтаві під розміщення свого обладнання багато об'єктів, що належать комунальному підприємству "Полтававодоканал". Причому цей симбіоз триває вже багато років поспіль. Він вигідний для обох сторін. Київстару є на чому розміщувати свої передавачі, а "Полтававодоканал" одержує за те орендну плату.

Але нещодавно підприємство "Полтававодоканал" вирішило з якогось дива підвищити Київстару орендну плату за користування його спорудами. Причому водопостачальники не стали розмінюватись на дрібниці, а зажадали відразу втричі вищої платні.

Київстар відмовився стільки платити за оренду. У мобільного оператора вважають, що водопостачальники необґрунтовано загнули ціну. Мовляв, таку вартість оренди не можна пояснити ніякими ринковими умовами.

У відповідь компанія "Полтававодоканал" наказала мобільному оператору демонтувати його обладнання з об'єктів водоканалу.

У Київстарі зазначають, що на об'єктах водоканалу розміщено близько десятка станцій мобільного оператора. Вони забезпечують якісним мобільним зв'язком та інтернетом половину Полтави. Тож, пішовши з міста, Київстар завдадуть великих незручностей десяткам тисяч своїх абонентів.

При цьому в самому Київстарі кажуть, що намагались дійти спільного знаменника з керівництвом водоканалу, але те ігнорує запити київстарівців та не виходить із ними на зв'язок. У мобільного оператора вважають таку поведінку керівництва комунального підприємства дивною.  Як зрештою вирішиться ситуація, поки невідомо.

Нагадаємо, Київстар дозволив своїм абонентам переглядати кінофільми абсолютно безплатно. Базовий пакет ТВ Легкий міститься в усіх тарифних планах цього мобільного оператора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ