Today.ua

Чотири перевірені способи вибрати свіжі яйця, не відходячи від прилавка

Перевірити яйця на свіжість можна безпосередньо в магазині, не відходячи від прилавка. Достатньо знати кілька простих лайфхаків, і тоді ви зможете визначити свіжість яєць, навіть не дивлячись на термін їх зберігання.

Термін придатності курячих яєць при температурі від 0 до +20 градусів у середньому не перевищує 25 діб. Так, яйця не обов'язково повинні зберігатися в холодильнику, і те, що в багатьох супермаркетах вони розкладені на прилавках - це не говорить про те, що продукт псується швидше. Головне, щоб температура у приміщенні не перевищувала норму.

Як вибрати свіжі яйця

У свіжого яйця шкаралупа має злегка шорстку структуру. Гладка і навіть блискуча шкаралупа свідчить про те, що яйце залежалося. Якщо шкаралупа в плямах або легко продавлюється, це говорить про те, що яйце зіпсоване.

Візьміть у руку яйце і потрясіть його. Якщо всередині яйця жовток не ворушиться, то воно свіже. Легке хлюпання - ознака зіпсованого продукту. Також перевірити яйце на свіжість можна, покрутивши його на рівній поверхні. Протухле закрутиться, як дзиґа, свіже неохоче обертатиметься навколо своєї осі.

Свіжі яйця одного розміру мають схожу відчутну в руці вагу. Яєчна шкаралупа свіжого продукту має пахнути вапном, а не продуктами, з якими яйце лежало поруч тривалий час.

Піднесіть яйце за можливості до джерела яскравого світла, і переконайтеся, що під його шкаралупою не проглядаються темні плями. Якщо їх немає, продукт можна сміливо купувати. Він свіжий.

Раніше повідомлялося, що українські супермаркети знизили ціни на яйця у середині березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ