Today.ua

Чоловікам в Україні обмежили виїзд із міст: кому потрібно отримати дозвіл від військкомату

Мобілізація в Україні попередньо триватиме до 23 серпня. До цього часу виїжджати з країни можуть лише деякі категорії чоловіків, які не підлягають призову на військову службу. Проте, 5 липня Генштаб ЗСУ повідомив про посилення виїзду чоловіків не лише за межі країни, а й місця свого проживання. Виїзд із міст громадян призовного віку контролюватимуть військкоми.

Відповідно до норми Закону України "Про військовий обов'язок та військову службу", який діє з 1992 року, у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов'язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Підставою для виїзду за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час для призовників, військовозобов'язаних та резервістів є дозвіл керівника районного (міського) військкомату за місцем перебування на військовому обліку.

Отримати дозвіл за межі свого населеного пункту у воєнний час зможуть:

Дозвіл видається терміном від 30 діб до року залежно від категорії військовозобов'язаного. До осіб, які систематично перетинають адміністративні кордони у зв'язку зі службовою чи особистою необхідністю, застосовуватимуться окремі вимоги. Про них повідомлять згодом.

Раніше повідомлялося, які існують види повісток під час мобілізації, та де їх можуть вручити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ