Попри початок сезону овочів, ціни на м'ясо не здають позицій. Зокрема, червень приніс українцям нові ціни на сало та свинину. Вони виявилися вищими за ті, що були навесні.
Про те, які метаморфози сталися з вартістю свинини, пише hvylya, посилаючись на дані від minfin.
Ціни на свинину
Щодо вартості всіх сортів свинячого м'яса, то на початку червня зафіксовано зниження лише за одним видом свинини. Йдеться про свинячу грудинку. Її вартість на початку червня становила 183,86 грн/кг, тоді як у травні вона дорівнювала 184,28. Зниження, звичайно, символічне, проте воно усе ж є.
Щодо інших видів свинини, їхня вартість, навпаки, зросла. Зокрема, зафіксовано такий приріст цін за видами свинини:
Лопатка – з 186,67 грн/кг до 190,62 грн/кг
Ошийок – з 245,19 грн./кг до 253,39 грн./кг
Підчеревок – з 182,16 грн/кг до 185,96 грн/кг
Ребра – з 179,72 грн/кг до 183,96 грн/кг
Шашлик – з 190,28 грн/кг до 203,07 грн/кг
Ціни на сало
Щодо вартості сала, то тут спостерігаються протилежні тенденції. Так, солоне сало на початку літа подешевшало. Його середня вартість наразі становить 233,50 грн/кг замість травневої ціни 262,95.
А ось свіже домашнє сало подорожчало. В останній місяць весни кілограм такого продута коштував у середньому 186,50 грн, а зараз за нього вже хочуть 189 грн.
Нагадаємо, незважаючи на початок літа, супермаркети підняли ціни на овочі. Зокрема, подорожчали картопля - молода і стара, капуста і цибуля.