Today.ua

Чехія відкрила вакансії для заробітчан з України: готові платити до 90 тисяч гривень на місяць

Заробітчани з України користуються великим попитом не тільки в Польщі і Німеччині, але й в інших країнах Євросоюзу. Зокрема, Чехія з радістю готова розкрити свої кордони для українців, які прибудуть туди на роботу.

Чехія готова представити українським заробітчанам тисячі робочих місць в різних галузях економіки. Працевлаштування пропонують на кілька місяців, а там - очевидно, можна буде говорити про більш тісну і постійну співпрацю.

Найбільше користуються попитом зварювальники, електрики і водії. Зарплату їм пропонують дуже пристойну - навіть за мірками Євросоюзу. За даними порталу пошуку роботи work.ua, зварнику, який володіє різними видами зварювання (MIG, MAG, TIG), обіцяють в Чехії платити до 80-90 тисяч гривень на місяць. Віковий діапазон зварників, яких запрошують на роботу, доволі широкий: від 22 до 60 років.

Які ще вимоги висувають до зварника:

Хороші умови з оплати пропонують також електрикам. Заробітчанам, які мають таку кваліфікацію, обіцяють від 75 до 85 тисяч гривень. Правда, для електриків верхня вікова планка становить 55 років.

Вимоги до електриків висувають такі:

Непогано готові платити і водіям категорії СЕ. У Чехії обіцяють таким фахівцям до 73 тисяч гривень на місяць. Причому, як сказано в оголошенні, на заробітчан поширюються ті самі трудові нормативи, що й на всіх працівників галузі. Тобто, умови роботи повністю відповідають трудовому законодавству Чехії.

Нагадаємо, українських заробітчан також масового готові приймати на роботу в Німеччину. Там зарплати вищі, ніж у Чехії та Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ