Today.ua

Бронювання військовозобов'язаних: стало відомо, у яких випадках відстрочка від призову анулюється

Мобілізація в Україні триватиме до 21 листопада. Під час військового стану працівники певних органів, підприємств, організацій, установ можуть бути заброньовані від служби та отримати відстрочку на шість місяців. Проте відстрочка може бути анульована і раніше. Розглянемо, у яких випадках.

Як відомо, згідно із законом, бронюванню підлягають військовозобов'язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування та на підприємствах, в установах та організаціях, яким встановлені мобілізаційні завдання, однак якщо це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів, вони не підлягають прийому на службу у військовому резерві. Є категорії громадян, які не підлягають бронюванню. Зокрема, заборонено бронювання військовозобов'язаних, які мають військово-облікові спеціальності:

Відстрочка від призову анулюється у таких випадках:

Народні депутати вже зареєстрували законопроект, який змінює критерії бронювання військовозобов'язаних працівників на період мобілізації. Зокрема, буде розширено перелік осіб, які отримають відстрочку. При цьому особи, які потраплять до списків бронювання, можуть бути призвані на військову службу "за їхньою згодою", тобто добровільно.

Раніше стало відомо, куди під час війни мобілізують тих, хто має "білий" квиток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ