Today.ua

Біткоїн вперше з травня подолав психологічну позначку в $50 тисяч

Вартість біткоїна різко підскочила до 50 тисяч доларів. Ще 22 серпня криптовалюта коштувала 49,3 тисячі доларів, але за добу ситуація змінилася.

Таким чином, біткоїн подолав психологічну позначку, до якої він не наближався з 15 травня, коли курс перевищував 50,1 тисяч доларів.

Напередодні в квітні курс біткоїна вперше перевищив позначку в 65 тисяч доларів і почав знижуватися. У липні його ціна впала нижче 30 тисяч доларів і знову почала зростати. Сталося це після того як Ілон Маск ще більше пов'язав Tesla з крипторинком. Компанія Ілона Маска почала тісно бути пов'язана з криптовалютою ще з лютого. Тоді Tesla купила біткоїнів на 1,5 мільярда доларів, а незабаром компанія заявила, що почне приймати оплату біткоїнами. Ця новина спровокувала зростання як вартості акцій компанії, так і криптовалюти.

Біткоїн далеко не стабільна валюта, яка дешевшає і дорожчає на фоні в тому числі заяв великих компаній, оцінок регуляторів різних країн, тощо. На даний момент покупкою біткоїнів активно займаються інституційні інвестори і великі фонди, що призведе до збільшення капіталізації криптовалюти вже найближчим часом. Відмітка в 50 тисяч доларів може бути не кінцевою в 2021 році.

Раніше повідомлялося, як зміниться курс долара в Україні до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ