Today.ua

Біткоїн різко подорожчав на $3000: що сталося з криптовалютою за останню добу

Вартість біткоїна за останню добу різко підскочила. Криптовалюта подорожчала майже на 3 тисячі доларів - до 49,3 тисяч доларів.

За даними біржі CoinMarketCap, 21 серпня найпопулярніша криптовалюта подорожчала на 3,5%. У той же час ринкова капіталізація монети підскочила до 924,3 млрд доларів. Експерти не виключають, що незабаром біткоїн поб'є позначку в 50 тисяч доларів.

Як відомо, вартість біткоїна не залежить від економічних чинників. Криптовалюта може дешевшати або дорожчати на фоні заяв великих компаній, оцінок регуляторів різних країн,тощо. Однак є кілька факторів, які стримують зростання курсу біткоїна. Зростання крипторинку, за даними аналітиків, стримує висока енерговитратність, відсутність законодавчої бази та державного регулювання, нестача блокчейн-фахівців, а також деяка ступінь недовіри - великі компанії і міжнародні банки продовжують використовувати SWIFT, VISA, American Express.

Однак, в найближчі три-п'ять років, якщо інвестувати в біткоїни вже зараз, очікується, що капіталізація криптовалюти виросте в рази. Цьому посприяє той факт, що на даний момент покупкою біткоїнів активно займаються інституційні інвестори і великі фонди.

Експерти називають серпень - найкращим періодом для покупки біткоїнів. З 16 серпня курс криптовалюти почав стрімко зростати, переступивши позначку в 45 000 доларів. До якої граничної точки дійде курс біткоїна сказати складно, але після стрімкого зростання знову настане падіння.

Раніше повідомлялося, що Monobank готується випустити банківську карту для розрахунку біткоїнами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ