Today.ua

Аварійні відключення скасовано: Укренерго збільшило ліміти споживання електроенергії у регіонах

Укренерго заявило про збільшення лімітів споживання для всіх обленерго через скорочення дефіциту електроенергії. Станом на 2 лютого, аварійні відключення в країні не запроваджувалися. Однак у разі перевищення лімітів обленерго знову можуть вимушено вдатися до таких заходів.

Кожен обленерго складає графіки відключень самостійно відповідно до добових лімітів.

В Укренерго відзвітували, що за останню добу споживання електроенергії поменшало, у порівнянні з початком тижня. Відповідно, зменшився і дефіцит в енергосистемі, хоча він все ще залишається суттєвим. Генеруючих потужностей в Україні на сьогоднішній день достатньо, щоб покрити близько 80% потреб домогосподарств.

Відомо про збільшення виробництва електроенергії гідроелектростанціями. Водночас на двох підстанціях у східному та центральному регіонах України було завершено ремонт трансформаторного обладнання, яке вийшло з ладу внаслідок ракетної атаки ще восени минулого року. Незабаром трансформатори запустять у роботу.

Тим часом у компанії ДПЕК повідомили про намір збільшити імпорт електрики в Україну заради зниження дефіциту в енергосистемі.

В енергосистемі України зберігається дефіцит потужностей, покрити вдається лише 80% потреб. Поставки з ЄС можуть збільшитися до 1 млрд кВт/год на місяць, що дорівнює споживанню близько 4 млн домогосподарств. Для цього Україні слід укласти відповідні угоди із західними партнерами, що може статися найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що незважаючи на відключення електроенергії, українці отримують величезні рахунки за світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ